Backgammon – Så här fungerar det

Att spela Backgammon är att planera allt i förväg och använda tärningskasten på bästa sätt. Du spelar mot en motspelare och det går även att spela det på vissa casinon världen över. Ett spännande spel kräver gott om strategiskt tänkande.

Regler för Backgammon

Det finns två färger, ljus och mörk, i Backgammon. Varje spelare får 15 pjäser som sedan ska flyttas runt spelplanen till hemmaplanen för att tas bort från spelplanen. Målet är att bli av med alla dina pjäser innan motspelaren. Pjäserna placeras mot varandra och där det är ljust på ena sidan är det mörkt på andra. Två pjäser närmast hemmaplanen, 5 till höger om muren, tre två rutor från muren till vänster och 5 pjäser längst till vänster.

Spelet börjar med att spelarna slå varsin tärning, högst börjar och använder båda tärningarnas värde som start. Om spelaren får 5 och 3 på tärningarna kan en flytt på 5 steg och ett på 3 göras. Antingen med en pjäs eller med två. Om spelaren får dubbelslag, exempelvis 6 och 6, räknas det som 4:a 6:or.

Om en pjäs står ensam på en ruta kan motspelaren knuffa bort pjäsen som då placeras på muren och måste börja om från början. Finns det två eller fler pjäser kan inte motspelaren gå dit. Ta dina pjäser runt spelplanen till hemmaplanen där du sedan kan plocka in pjäserna en åt gången.

Vad innebär Backgammon?

Backgammon innebär strategiskt tänkande och planering. Befäst dina pjäser så att det alltid finns minst två pjäser på en ruta. Det försvårar för din motspelare att ta dina pjäser och gör att du enklare kan flytta dem säkert.

Översikt över reglerna i Backgammon:

  • Två spelare med vardera 15 pjäser i ljust och mörkt.
  • Flytta pjäserna mot- eller medsols till din hemmabas beroende på sida du spelar.
  • Om en pjäs står ensam kan den knuffas bort och placeras på muren.
  • Målet är att få alla dina pjäser till hemmaplanen för att sedan plocka in dem.
  • Vinnaren är den som plockar in alla pjäser först.

Att tänka på när man spelar Backgammon

Planera dina drag och befäst dina pjäser. Det gör en väldigt stor skillnad och gör det svårare för din motspelare att röra sina pjäser.

Så här räknar du poäng i Backgammon

Det finns inga poäng i Backgammon utan vinnaren är den som först får sina pjäser till hemmaplanen och sedan plockar in dem.

Så kommer du igång med Backgammon

Du behöver en spelplan och pjäserna för att komma igång med Backgammon. Självklart behöver du också en motspelare.

© Copyright 2020 Nya Bettingsidor!