Gin Rummy – Så här fungerar det

Gin Rummy är helt perfekt för en kväll tillsammans med en god vän eller bekant. Kortspelet kräver en helt vanlig kortlek och målet är att nå 150 poäng. Ett utmärkt alternativ till många casinosidor för att lära sig hur man bygger kombinationer av olika slag.

Regler för Gin Rummy

Att spela Gin Rummy är inte svårt. Du behöver en motspelare och 52 kort. Varje spelare får 10 kort, resten läggs i en hög. Ett kort tas från högen och läggs bredvid med framsidan uppåt. Första spelaren får välja om kortet från talongen ska tas eller ett från högen och ett av handkorten läggs bort. Målet är sedan att bygga triss, fyrtal eller färgstegar med minst tre kort. Spelet fortsätter tills en spelare inte har några kort kvar att kombinera eller fått okombinerade kort med ett värde på högst 10 poäng.

Poängen räknas ihop och en ny runda spelas till dess att en spelare fått 150 poäng.

Vad innebär Gin Rummy?

Det är ett roligt och fartfyllt spel som kräver tankeverksamhet. Att hela tiden hålla koll på poängen man har är trots allt inte helt enkelt. Målet är att bli av med klädda kort om man inte har någon möjlighet att bilda kombinationer med dem. Dock är det en risk att behålla sådana kort på handen.

Översikts regler för Gin Rummy:

  • Två spelare.
  • Varje spelare får 10 kort.
  • Resten av korten läggs i en hög.
  • Ett kort från högen läggs bredvid med framsidan uppåt.
  • Första spelaren får ta ett kort från talongen eller från högen.
  • Ett gammalt kort läggs bort.
  • Bilda kombinationer av triss, fyrtal och färgstegar.
  • När en spelare har okombinerade kort med ett värde av högst 10 poäng kan spelaren knacka.
  • Den spelaren med minst poäng vinner handen.
  • Spelaren som samlat på sig 150 poäng i slutändan vinner.

Att tänka på när man spelar Gin Rummy

Det är viktigt att hålla korten på handen i så låga poäng som möjligt. På det sättet blir det svårare för motståndaren att vinna.

Så här räknar du poäng i Gin Rummy

Att räkna poäng i Gin Rummy görs på två sätt. Först på handkorten som värderas till 10 poäng för klädda kort och valören på sifferkort. Den som knackar först och har lägst poäng vinner. Annars vinner motståndaren som också får en bonus på 25 poäng. Om spelaren som knackade inte har några okombinerade kort får spelaren en extra bonus på 25 poäng. Resten av poängen räknas ut genom att ta ena spelarens poäng av okombinerade kort och dra bort detta från den andres.

Så kommer du igång med Gin Rummy

Du behöver bara en motspelare, en kortlek och någonstans att hålla koll på poängen för att komma igång med Gin Rummy.

© Copyright 2020 Nya Bettingsidor!