Monopol – Så här fungerar det

Med upp till 8 spelare är Monopol det perfekta familjespelet. Kan också spelas med vänner och bekanta. Målet är att tjäna pengar och göra att motspelarna går i bankrutt. Utmärkt spel för dig som tycker om casinospel men vill spendera mer tid med familjen.

Regler för Monopol

Spelplanen läggs upp, en person blir vald till bankir och varje spelare väljer en spelpjäs. Sedan får varje spelare 30 000 kr i startkapital. Varje spelare slår tärningarna en gång och den med högst vinner. Under första rundan brukar man inte tillåta att fastigheter köps men det väljer man själv. Det finns olika rutor att hamna på. Fastigheter som kan köpas och om en motspelare hamnar på den måste de betala hyra. Chans och Allmänning som innebär att ett kort måste tas och kan innebära att spelaren hamnar i fängelse, får pengar eller ska gå till en viss plats på spelplanen.

Målet med spelet är att köpa så många fastigheter som möjligt. Om en spelare slår dubbelt, exempelvis två sexor, får spelaren slå om igen. Vinnaren är den som fått resten av spelarna att gå bankrutt. Tänk också på att en fastighet kan pantsättas men då behöver en motspelare inte betala hyra om den hamnar på en sådan ruta.

Vad innebär Monopol?

Monopol handlar om att köpa fastigheter och tjäna så mycket pengar som möjligt. Gör dig av med dina motspelare genom att bygga hus och hotell så att de blir satta i bankrutt. Ett spännande och roligt spel som passar för hela familjen.

Översiktsregler för Monopol:

  • Varje spelare får välja spelpjäs.
  • Högsta värdet under första tärningskastet börjar.
  • Köp fastigheter, bygg hus och hotell samt tjäna pengar.
  • Målet är att dina motspelare ska gå i bankrutt.

Att tänka på när man spelar Monopol

Det är viktigt att köpa så många fastigheter som du har möjligheten att göra. Du får då en ypperlig chans att sätta motspelarna i bankrutt. Tänk på att du kan bygga hotell och hus om du äger hela färgserien av fastigheter.

Så här räknar du poäng i Monopol

När man spelar Monopol räknar man inte poäng utan den som har pengar kvar är också den som vinner när resten av motspelarna blivit satta i bankrutt.

Så kommer du igång med Monopol

Du behöver spelet Monopol och minst en motspelare. Det är däremot bäst när man är några stycken som spelar. En helkväll av nöje och skoj är vad som väntar dig.

© Copyright 2020 Nya Bettingsidor!