Serbiens herrlandslag i fotboll mot sveriges herrlandslag i fotboll tidslinje

Serbiens herrlandslag i fotboll mot Sveriges herrlandslag i fotboll – Tidslinje

Serbien och Sverige är två framstående nationella fotbollslag som har mötts genom åren i olika turneringar och kvalmatcher. Detta är en kort tidslinje över deras matcher och viktiga händelser.

2008: Första mötet i EM-kvalet

Det allra första mötet mellan Serbiens och Sveriges herrlandslag i fotboll ägde rum 2008 under kvalet till Europamästerskapet i fotboll. Matchen spelades den 17 oktober 2007 på Gamla Ullevi i Göteborg. Resultatet blev 2-0 till Sverige efter två mål av Zlatan Ibrahimović.

2014: Vänskapsmatch i Abu Dhabi

I januari 2014 spelade Serbien och Sverige en vänskapsmatch i Abu Dhabi. Matchen slutade oavgjort 1-1 efter mål av Milan Mitrovic för Serbien och Zlatan Ibrahimović för Sverige.

2017: Kvalmatch inför VM i fotboll

I juni 2017 möttes Serbien och Sverige i ett viktigt kvalspel inför Världsmästerskapet i fotboll. Matchen spelades på Rajko Mitić-stadion i Belgrad och slutade 2-1 till Serbien efter mål av Aleksandar Mitrović och Dusan Tadic. Viktor Claesson gjorde Sveriges enda mål.

2021: EM-kvalmatch på Friends Arena

Den senaste matchen mellan Serbiens och Sveriges herrlandslag i fotboll ägde rum den 14 november 2021. Matchen spelades på Friends Arena i Solna. Trots att Serbien tog ledningen med 2-0 i första halvlek, lyckades Sverige vända matchen och vinna med 3-2 efter två mål av Alexander Isak och ett mål av Emil Forsberg.

Tidslinje över matcher:

År Matchresultat Målscorers
2008 Sverige 2-0 Serbien Zlatan Ibrahimović (2)
2014 Serbien 1-1 Sverige Milan Mitrovic, Zlatan Ibrahimović
2017 Serbien 2-1 Sverige Aleksandar Mitrović, Dusan Tadic, Viktor Claesson
2021 Sverige 3-2 Serbien Alexander Isak (2), Emil Forsberg

Dessa möten mellan Serbiens och Sveriges herrlandslag i fotboll har definitivt varit spännande och har visat på det ständiga konkurrensmomentet mellan de båda lagen. Vi ser fram emot kommande matcher och hur de kommer påverka lagens respektive framgångar.

© Copyright 2020 Nya Bettingsidor!